Headerbild

Nu är det mycket på gång!

2015-08-18 i Allmänt

Redan mitten av augusti, och vi har personal och hästar tillbaka på anläggningen sen några veckor tillbaka.

Hästarna har haft sin sommarvila i Lövåsen och bara fått gå och lata sig. Nu är de tillbaka och lite rundare om magarna :)

Dåligt med uppdateringar både här och på facebook, men vi jobbar på förfullt och det har hänt en del och mycket på gång.

Sommarens sista ridläger med 8 st glada barn har gått av stapeln. Planering inför höstterminen med olika aktiviteter, kurser och tävlingar är skriven. Information utskick till alla våra elever är skickade och grupperna kommer läggas ut på hemsidan under veckan. Vi har haft Lärcentrum på besök som provade på att rida.

På ridskolehästfronten har vi också äntligen fått förstärkning. Vi har en ny häst som heter Sun Trip "Sunny" som kom till oss förra veckan. Ett trevligt sto på ca 160 cm som vi hoppas ska trivas hos oss. Igår kom även en d ponny, Basco som vi har som foderhäst till och börja med, med målet att han ska köpas in om han trivs med sina nya arbetsuppgifter. Även om vi har dessa nya, så fortsätter vi leta efter fler :)

Ridskolan startar vecka 35 med ridning för alla grupper.

 

Hästeventet jobbas det förfullt med just nu och de flesta programpunkter är klara.

Vill du vara med på loppisen, eller har ett företag som du vill visa upp, hör av dig till kontortet så bokar vi in dig.  Eventet kommer vara lördagen den 5/9.

Vi kommer i år köra Sponsor racet under dagen, och eftersom vi är ute så kan vi i år bjuda in alla våra sponsorer, då vi har mer plats så de kan köra fler samtidigt. De kommer köra en bana på tid och, bäst tid vinner. De blir kvalheat och slutligen final.

South Lappland Airport med Johan Hagelberg som kusk vann 2013, som var de första året vi körde. 

Vi hoppas att denna dag ska bli minst lika välbesökt som förra året.

Vi behöver även  ha hjälp med funktionärer till denna dag, och även innan,  hör av dig till oss så vi vet vad du kan bidra med. Vi behöver hjälp med allt från fikaförsäljning och ordna fem kamp till att leda hästar.

 

Vi ses!