Headerbild

Anläggningen

Ridanläggningen som invigdes 1993, ägs av Vilhelmina Kommun och verksamheten drivs ideellt av Vilhelmina Ridklubb (vrk). Anläggningen är belägen på gång och cykel avstånd från centrala Vilhelmina.

Förutom stallet så finns även ett ridhus, utebana, rasthagar och 5 st fasta uteboxar som används som tillfälliga uppstallningar vid ex kurser och tävlingar. I den administrativa delen finns 2 st omklädningsrum med dusch möjligheter, toaletter, personalutrymmen och kontoret där ridklubben har egen personal som arbetar.

Alla är välkomna till vår fina anläggning, vare sig du själv är aktiv inom hästsporten eller inte! Hundar får också följa med, men tänk på att hålla din hund kopplad.

Trådarna runt hagarna är försedda med ström för att hästarna inte ska rymma. När hästarna vistas i hagarna får du inte gå in till dem.

Du som gäst får gärna komma in i stallet och hälsa på och titta på hästarna, och om du vill klappa någon av hästarna så kontaktar du först någon ur personalen eller någon av våra rid- ungdomsledare. Detta pga av säkerheten.

Vid ridning i manegen kan du titta på läktaren eller cafeterian men observera reglerna som gäller där. Det är att tex inte föra oväsen så någon häst blir skrämd. Hundar får inte skälla. Dessa regler står på dörrarna som leder till läktaren.