Headerbild

På gång

2011-10-14 i Nyheter / Styrelsen informerar

Här kommer en rapport om lite vad som har hänt och vad som är på gång.

Än en gång har det blivit långt mellan gångerna på uppdateringar här. Ber om ursäkt för detta. Kanske är det ett tecken på att det händer mycket annat i föreningen.

En varm och skön sommar har passerat, och vi är snart inne på vintermånaderna.

Mycket har det hänt sedan vi kom tillbaka från semestern, ska försöka sammanfatta det lite kortfattat.

Stallet har under sommaren fått en renovering. Våra gamla spiltor är nu ett minne blott och 6 st nya boxar är på plats istället. Ett jätte stort Tack till Vilhelmina Kommun som gjort detta möjligt!!

Hovslagarspiltan är flyttad längst upp i stallet, dels för att det ska bli en lugnare miljö och för att då får möjlighet att bygga 4 st mindre boxar till våra "smådjur".

Vi har 5 st nya  djur på anläggningen, det är Flora, Sixten och Blixten,våra afrikanska dvärggetter. Vi har också Frans och Ferdinan, våra 2 kaniner.

Tanken är att dessa ska flytta in i stallet bara vi har allt klart. 

Vi har snyggat till i köket med nya tapeter, vi har målat om ridledarnas rum och målat på i korridoren vid omklädningsrummen. Ett jättestort tack till Madelene som gjort det mesta av detta.

 

Vi har några nya hästar i stallet, Klara, Lucas, Vanessa och April. Lucas har vi fått och de andra 3 har vi lånat från Barbro och Gunnar Jacobsson.

Vi hoppas att de ska trivas hos oss.

 

Nyhet i verksamheten är Hästis, en form av prova på kurs. Gruppen träffas 5 gånger, där vi är tillsammans med hästar, getter och kaniner. Mer om hästis finns på här på hemsidan.

 

Styrelsen fortsätter sitt jobb med att utveckla föreningen. Vi har haft en träff med Anders från SISU som hjälper och stöttar oss i vårat arbete.

Några av de saker som vi jobbar just nu med är hagarna, underlaget behöver förbättras.Vi har en bra kontakt med kommunen angående detta och vi hoppas på att vi kan lösa detta snart. Vi har även beslutat att för att få sova över i cafeterian så ska det vara någon form av aktivitet.

Vi har tagit fram ett nytt helgfodringssystem som innebär att det numera inte är några ut- och insläpp av ridskolans hästar.

Nya projektpengar från Idrottslyftet har vi fått beviljade från Sv Ridsportförbundet och Västerbottens IF. Projektet heter Mera Ridsport och vänder sig till både nya och  gamla medlemmar. Information om de olika delarna i projektet finns i stallet.

Detta gör också att Jessica kan fortsätta jobba för ridklubben ett tag till.

 

Det här är en del av allt som har hänt.. Har garanterat glömt att skriva med flera saker som är minst lika viktiga.

Lovar, att framöver blir det bättre uppdatateringar här på hemsidan.

 

Ha de gott tills vi hörs nästa gång.