Headerbild

Snart sommar

2011-06-07 i Nyheter / Styrelsen informerar

Blev en långt mellan uppdateringarna nu.. men kanske är ett tecken på att det händer mycket runt omkring just nu.

Sommaren är snart här med allt vad det innebär. Ridläger och uthyrning av hästar. Hästar som ska få åka på bete och ha sommarlov.

 

Vi har börjat riva bort spiltorna i stallet då vi äntligen har fått möjlighet att bygga om alla spiltor till boxar. Kommunen satsar på anläggningen och det är vi väldigt tacksamma för! Detta innebär att alla våra ridskolehästar kommer stå i box.

 

Nya projekt pengar är sökta från Västerbottens Idrottsförbund. Ett projekt som innebär i stort en satsning på barn och ungdomar, både elever som finns på ridskolan men också för att få in nya elever till föreningen. Mera information om projektet kommer inom kort.

 

Som ni kanske har sett så är LillBirken såld. Han kommer att åka till sin nya familj i slutet av vecka 24. Efter snart 11 år på ridskolan är han väl värd att få gå och skrota "hemma" hos familjen Levin/Engblom.

Han kommer vara saknad av många här i Vilhelmina.

På Roxanne och Corvette har vi några köpare på gång, så vi håller tummarna för att allt går som det är tänkt.

 

Nya hästar behövs också. En till  b ponny planeras att köpas in, det kommer även 1-2 nya d ponnysar, beroende på om vi får ha kvar Bella nästa år eller inte. Förhoppningsvis kommer hon finnas hos oss även under nästa år då det har fungerat bra med henne i verksamheten.

Även en shettis kommer finnas hos oss, om vi har kvar Ida eller inte är idagsläget inte helt klart.

Pokemon, Sockan, Smeagol och Zazza kommer finnas kvar i stallet till hösten igen.

 

Ridskolan går på sin sista vecka nu, för att ta sommarlov fram till vecka 34 då vi startar igen.

 

Kan också meddela att vi försöker hitta ett nytt system för helgfodringarna. Vårat mål är att vi inte ska behöva lägga ut detta på eleverna till hösten, men än så länge har vi inte hittat en bra lösning.. Har du ett förslag? Kontakta kontoret omgående.

 

 

Glad sommar på er alla önskar vi på Vilhelmina Ridklubb!