Headerbild

Inför din ridlektion.

När du kommer till stallet för din ridlektion så hittar du information om lektionen, samt vilken häst du skall rida på anslagstavlan i korridoren.

 Inför ridlektion

Du bör vara i stallet minst 25 minuter innan ridlektionen börjar, gärna tidigare.
Obs! under pandemi får du som elev komma 15min innan din lektion och lämna anläggning direkt efter att din ridlektion är slut.

Läs och följ våra stallregler, som finns uppsatta i stallet. Detta pga säkerheten och att det är hästarnas hem. Samt för att minska smittspridning.

Ryttarens utrustning:

Under all ridning ska du bära godkänd ridhjälm med knäppt hakband. (ha den gärna även på i stallet vid hantering av hästarna.) Vi har hjälmar att låna ut, men vi rekommenderar er att köpa en egen om du rider mer än 1 termin. 

Ryttaren ska ha långärmad tröja och gärna kroppsnära. Undvik bylsiga jackor. Rid heller aldrig i klädesplagg försedda med luva, med undantag för ytterjackor (med löstagbar huva)  

Handskar rekommenderas vid ridning och övrig hantering av hästarna.

Rätt skor på sig är lika viktigt som att använda hjälm. För både bekvämligheten och säkerheten ska man använda ridstövlar eller ridskor med klack. Ridstövlar ger ett bra skydd för både fötter och ben. Har man klack på skorna kan inte foten åka igenom en stigbygel av rätt storlek. Stövlar och skor skall ha en tunnare, normalt räfflad, sula med normal bredd. 
Det är inte tillåtet att rida i tex. tennisskor, powerboots, foppatofflor eller likande. Dett kan göra att foten fastnar eller kan åka igenom stigbygeln. Används låga ridskor bör shortchaps användas för att minimera risken att fastna i stigbyglarna.

Vi rekommenderar säkerhetsväst (framför allt vid hoppning).
Vi har inga ridvästar att låna ut då det är viktigt att den är korrekt utprovad.

Vid hopptävling för juniorer skall väst användas. 

Uppsutten ryttare får ej tugga tuggummi eller använda mobiltelefon.
Vid ridning och hästhantering skall långt hår vara uppsatt. Framför allt viktigt vid ridning!
Sporrar får ej användas utan tillåtelse av ridledaren.

Fotografering eller filmning under lektion är ej tillåtet.
Undantag finns om det godkänns av ridläraren.